Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ló - lovak linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Ló - lovak képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: lo.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 107 db
A csikónevelés

A csikónevelés

A csikónevelés A csikó egyedfejlődése a megtermékenyítéssel kezdődik és az utolsó szegletfog kiváltásáig (5 év) tart. A melegvérűek lassúbb, a hidegvérűek gyorsabb fejlődésűek, de hamarabb el is használódnak. A csikónevelés a lótenyésztés egyik legkényesebb, és legfontosabb szakasza. Mivel a genetikai képesség a felnevelés folyamán realizálódik,

Andalúz ló

Andalúz ló

Igazi spanyol fajta. Egyesek szerint eredete a mór időkre vezethető vissza,(8.század) az Ibériai- félszigetre került berber lovak és a helyi spanyol lovak keresztezéséből alakult ki, mások szerint az egykori numídiai-kárthágói lovak utódai. Az andalúziai lovaknak igen nagy befolyása volt az európai és amerikai lófajtákra. A következő fajták kialakulásában játszott nagy szerepet az andalúziai: lipicai, kladrubi, frederiksborgi, oldenburgi, orlov és a criolloéban. A fajta első jelentős megszilárdulását a córdobai ménes megalapítása jelentette- II. Fülöp, 1571.

Andalúz lovak

Andalúz lovak

A fajta tenyésztése a középkor utolsó századaiban a dél-spanyol karthauzi kolostorokban folyt. Egy híres nemes, Don Alvaro Obertus de la Valeto végrendeletében a szerzetesrendre hagyott egy 40 km²-es, lótenyésztésre kiválóan alkalmas területet, így 1476-ban bekövetkezett halála után a lótenyésztéshez jól értő karthauziak vették át a tenyészet vezetését. A három legfontosabb tisztavérű tenyészet Jerez de la Fontera, Sevilla és Casallo környékén működött. Ezenkívül jelentős volt a nemesi családok andalúzállománya is: a zamoranos, a guzmanes és a valenzuelas mind-mind ilyen magántulajdonú ménes volt. Az andalúz méneseket több súlyos csapás is mérte: Napóleon seregei számos egyedet zsákmányoltak, de szerencsére a szerzetesek el tudták rejteni az állomány egy részét. 1832-ben járvány pusztított az ekkor már nem karthauzi kézen lévő állományban, amit csak néhány egyed élt túl. A spanyol kormány ekkor egészen az 1960-as évekig kiviteli tilalmat rendelt el az andalúzra, a fajta regenerálása érdekében. Az Andalúz Tenyésztő Szövetség 1912-ben alakult. Érdekesség, hogy az andalúzt elfogadják a luzitano fajtájában, de fordítva ez már nem igaz.

Anivet

Anivet

Lótartási eszközök, berendezések > Lovas felszerelések, lovas ruházat . Pro Pac Szuperprémium eledel, emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokból, kutyáknak és macskáknak!Garancia Az AniVet Kft. a saját termékeire akár 10 éves garanciát is vállal. Szakszerviz Több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereink megoldják az esetlegesen felmerülő problémákat, illetve elvégzik a garancia időn belüli átvizsgálásokat.

Apróhirdetés Ingyen - Lovak

Apróhirdetés Ingyen - Lovak

Apróhirdetés ingyen - Ingyenes apróhirdetés feladás magánszemélyek és cégek számára is egyaránt korlátlan számban. Apróhirdetési rovat között ingyenes böngészés. Az általános témákon felül itt adható fel hirdetés, és böngészhető az Agrár, Vadász, Horgász, az Ingyen játékok között. Természetesen megtalálható Ingatlan, jármű, állás, elektronika és sok más ingyenes apróhirdetés. Apróhirdetés Ingyen . hu

Arabló Egyesület

Arabló Egyesület

A ménlistát elkezdtük képekkel kiegészíteni. Kérjük a mén tulajdonosokat, amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, vegyék fel a kapcsolatot. Megjelent az őshonos fajták támogatásáról szóló, 38/2010. (IV.15.) FVM rendelet, melynek értelmében a Shagya-arab tartók KKV-státusztól függetlenül: - nukleusz minősítésű kancánként (Elit vagy tenyésztésre javasolt kanca) 200 Euro/év

Aranykapu Lovarda

Aranykapu Lovarda

lovarda aranykapu Kedves lószerető és lótenyésztő barátaim, tisztelt honlap látogatók! Tisztelettel köszöntöm Önöket a Hajdúböszörményben található Aranykapu Lovarda és Ménes honlapján, mint az Aranykapu cégcsoport tulajdonosa, Andirkó Attila. Foglalkozásomat tekintve építész mérnök vagyok és 3 gyermek édesapja. Lótartással és lótenyésztéssel 10 éve foglalkozom, a lovakkal való kapcsolatom mindössze ennyi időre tekint vissza. Korábban magyar félvér fajtájú lovakat tartottam pusztán hobbiból. Komolyabb lótenyésztésbe és lótarásba 5 éve vágtam bele és jelenleg több mint 30 ló áll a 2005-ben felavatott uniós elvárásokat is kielégítő új istállómban. Jelenleg 10 db főleg oldenburgi fajtájú tenyészkancával rendelkezem és 7 db fedezőmén (Aranykapu Con Capilot, Aranykapu Ravallo, Aranykapu Lycos, Aranykapu Stevignon, Aranykapu Carismo, Aranykapu Quantum, Aranykapu Rauherr) áll a tenyésztők rendelkezésére. Rendszeresen látogatjuk a németországi tenyész- és ménszemléket, valamint az észak-németországi neves tenyészeteket. Többször látogattunk el Gerd Sosath-hoz és Harm Thormahlen-hez csikókat, kancákat és méneket vásárolni. Tenyésztési filozófiám alapján célom, a minőségi oldenburgi, hol

Awiw lovas aprók

Awiw lovas aprók

Az awiw állatbarát közösség lovas apróhirdetései. Ingyen adhatsz fel fényképes apróhirdetéseket!

Azték ló

Azték ló

Mexikó sokáig nem rendelkezett önálló tenyésztésű lófajtával. Don Antonio Spanyolországból importált andalúz méneket majd quarter és criollo vérvonalú kancákkal keresztezte őket, a cél egy új versenyló kitenyésztése volt. Az azték ló legalább 3/8 quarter, legfeljebb 5/8 arányban andalúz és legfeljebb 1/4 arányban criollo származású. 1982-től a mexikói Mezőgazdasági Minisztérium külön tartja nyilván az azték lovakat. Az azték ló, melegvérű lófajta. A kancák feje közepes méretű, a méneké valamivel erőteljesebb. Az orrhát egyenes, kissé domború. A szemek kifejezők és élénkek. Háta nagyon rövid, egyenes és erős. Lábai izmosak, ízületei erősek. A kifejlett kancák marmagassága 142-152 cm, míg a méneké 144-156 cm. Az azték ló szőre selymes, dús erős sörényű. Minden szín megengedett, de a pöttyös lovakat és az albínókat nem veszik fel a fajtakönyvbe.

Hirdetés
Bábolnai lovasbolt

Bábolnai lovasbolt

Nálunk a vásárlók megtalálhatják, a fogatos felszerelések, nyergek, hámok, kantárak, zablák, lovas ajándéktárgyak, lovas ruházat, lóápolószerek, lótápok és takarmányok széles választékát. Lovas boltjaink Komárom-Esztergom megyében Bábolnán és Tatán találhatók.

Balatonboglár

Balatonboglár

Kentaur Üdülőfalu A vendégeket a 100 éves PINCE BORMÚZEUMBAN borkóstolóval fogadjuk ! A lovasbemutatónk során "az ember és a ló" harmóniája, ügyességi játékok, csikósok ostoros bemutatója feledhetetlen élményt nyújt a műsor nézőinek! Az andalúz a barokkos fajták közé tartozik, élettere a mediterrán éghajlat. Megnyerő külső, elegancia jellemzi. Mozgása tetszetős, akciós, dinamikus, de inkább fölfelé irányul, ellentétben a modern sportló nyújtott, térölelő vágtájával. Testfelépítése nemes, feje nagy. Széles homloka, nagy szemei, szépen ívelt nyaka van, mely magasan illesztett, martájéka nem kifejezett. Az egész testre, így a hátra is jellemző a jól izmoltság. Jellegzetessége a széles vállak, arányos, viszonylag rövid test, gömbölyű far, közepesen hosszú erős lábak, dús selymes tapintású, hullámos sörény és farokszőrzet. Vérmérséklete szerint melegvérű, marmagassága 162-167 cm között van. A színe leggyakrabban szürke vagy pej, ritkábban fekete. Főleg a bikaviadalokon használják, sportlónak kevésbé alkalmas. Atletikus, fordulékony, intelligens, tanulékony, megbízható, jármódjai jó minőségűek: ütemes lépés, akciós ügetés, nyugodt, lapos vágta. Közkedveltek, a tartással és a takarmányozással szemben nem igényesek, hátaslóként hasznosítják őket. A nagy, erős csontozatú példányok a legértékesebbek, mert kevesebb van belőlük.

Békésló

Békésló

Az ügetést nyomon követhetjük már az ókori kultúrákban, a sumér-akkád és a perzsa birodalomban, később a fáraók Egyiptomában is népszerű sport volt. Az ókori Rómában, de még ezt megelőzően a görög birodalomban is igen elterjedt volt a kocsiversenyzés, ami azzal függhetett össze, hogy mind a görögöknél, mind a rómaiaknál a harci szekereknek a háborúkban - mai szóval mint fegyvernemnek - igen nagy szerepük volt. Természetes tehát, hogy ennek velejárójaként a kocsiversenyzés terjedt el.

Bella Puszta

Bella Puszta

A BELLA LOVASUDVARBAN felnőttekre, gyerekekre, kezdőkre és haladókra csodálatos lovas élmény vár, ahol tapasztalt lovas oktató segít a lovaglás elsajátításban. Ha már tudsz lovagolni, náluk feledhetetlen lovas élményeket gyűjthetsz. Ideális hely a lovaglásra. Terepen, földes úton, réten, szőlőhegyen, fák között, a Sió partján, vagy akár a Balaton partján. Ride in Siófok, the best holiday resort at lake Balaton in Hungary. For great riding tour over the breathtakingly beautiful fields, wineyards and the shores of river Sio or lake Balaton - unforgettable experience. For beginners and experienced riders, we offer teaching by an expert as well.

Bértartás - lovarda Budapest mellett (Göd - Sződliget)

Bértartás - lovarda Budapest mellett (Göd - Sződliget)

Kincsem Lovarda .:. Göd - Sződliget között, nyugodt, családias környezettel várjuk új bértartóinkat, lovasainkat. A bértartás díjába beletartozik: - lovak napi négyszeri etetése (zab kétszer és széna négyszer) - naponta almolás - igény szerint karámozás - 2db munkapálya - 20x40-es fedeles - külső patamosó - öltöző, társalgó, zuhanyzó Igény esetén vállaljuk lovak mozgatását, átlovaglását. - - - - Elsődleges célunk, hogy hobbilovasaink is biztos ülésre, korrekt, puha kézhasználatra tegyenek szert, minden szituációban biztonságban érezzék magukat, és megalapozzák továbblépésüket bármelyik szakágban. Rossz idő és talajviszonyok esetén a lovasoktatás 20*40es, új fedelesünkben történik. Az órák előre egyeztetett időpontokban, papírral rendelkező oktatókkal zajlanak. Télen - nyáron lovastáborokat szervezünk.

Buckaroo Ranch - western lovaglás

Buckaroo Ranch - western lovaglás

Lovaglás, western lovaglás, tereplovaglás Törökbálinton, az Ida Majorban. A Buckaroo Ranchról közvetlen kijárás terepre, Érd, Sóskút, Törökbálint és Biatorbágy határai között. Mezők, dombok, völgyek, legelők, erdőkkel szegélyezett részén, gyönyörű környzetben tereplovaglási lehetőség gyakorlott lovasok részére. Könnyen megközelíthető, az M7-es 18-as Érdi lejárójától pár percre, de mégis távol a város zajától. Látogasson el jozzánk!

Bullyland valósághű lófigurák

Bullyland valósághű lófigurák

Valósághű, kézzel festett Bullyland állatfigurák a Ludotéka webáruházból! Vastag plüss Micimackós gyermekszőnyegek különféle méretekben és mintával! Évtizedes tapasztalattal kifejlsztett olasz készségfejlesztő és kreatív játékok a Ludotéka webáruházból! Különleges játékok, ajándéktárgyak kis- és nagykereskedelme. Bullyland állat és mesefigurák, Lisciani készségfejlesztő játékok, gyönyörű matricák, fa játékok. 3D kulcstartók és hűtőmágnesek. Gyönyörű 3 dimenziós hatású hologram puzzle. 1000, 500, 100 és 35 darabos kivitelben!

Csikós Lovasudvar

Csikós Lovasudvar

Reiterhof Csikós: Reiten am Plattensee in Ungarn -Csikós Lovasudvar: Lovaglás a Balatonnál. Magyarország nem hiába a lovak és lovasok országa. Valóságos élményt nyújt a lovaglás ebben a csodálatos országban. A dombos és igen változatos környék ideális teret nyújt a tereplovagláshoz. A lovas útvonalak a hagyományos bortermeléssel foglalkozó vidékeken át vezetnek, amelyet a balatoni panoráma tesz még feledhetetlenebbé. A lovasok szőlőhegyek és öreg borospincék mellett lovagolnak (egy kis pihenöre borkóstolóval egybekötve mindig adódik lehetöség!), és sűrű lomberdőkön keresztül lovagolnak, amelyek nyáron kellemes árnyékot nyújtanak. Természetesen adódnak nyílt, szabad mezők is, amelyek hosszabb vágtázásra csalogatnak.

Tuti menü