Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lótenyésztés képes leírás - Ló - lovak.tlap.hu
részletek »

Lótenyésztés - Ló - lovak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lo.tlap.hu » Lótenyésztés
Keresés
Találatok száma - 8 db
Arabló Egyesület

Arabló Egyesület

A ménlistát elkezdtük képekkel kiegészíteni. Kérjük a mén tulajdonosokat, amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, vegyék fel a kapcsolatot. Megjelent az őshonos fajták támogatásáról szóló, 38/2010. (IV.15.) FVM rendelet, melynek értelmében a Shagya-arab tartók KKV-státusztól függetlenül: - nukleusz minősítésű kancánként (Elit vagy tenyésztésre javasolt kanca) 200 Euro/év

Eladó lipicai ló

Eladó lipicai ló

Szentgyörgyváron található lipicai ménesünk. Fő tevékenységünk a lipicai lovak tenyésztése, pont ezért jelentős állománnyal rendelkezünk ezen fajtából. Telephelyünkön lehetőség van megtekinteni, megismerni, megszeretni ezt a fajtát. Amennyiben minőségi lipicai lovat szeretne vásárolni, bátran keressen minket. Állományunkban különleges mozgású, egyedi örökítési képességekkel rendelkező fedezőmének találhatók. Szolgáltatásaink: felkészült szakmai személyzetünkkel vállalunk lovak tanítását belovaglás, bekocsizás tekintetében, illetve lovak bértartását akár boxos, akár legelős tartás tekintetében.

Fedezőmének

Fedezőmének

Fedezőmének. A ménes Kerekiben, Somogy megyében, a Balaton partjától 6 km-re található festői környezetben, ahol lovaink természetes körülmények között, mintegy 300 hektárnyi bekerített legelőn, ménesi tartásban nőnek fel. A ménes elsődleges célja, olyan jó mozgású, típusos lovak tenyésztése, melyek nem csak hobbilónak alkalmasak, hanem a versenysportban is megállják a helyüket. Közel két évtizedes munkánk eredményeként ma már elmondhatjuk, hogy jó irányban haladunk, lovaink eredményei mind hazai, mind nemzetközi szinten egyértelműen ezt bizonyítják.

Kisbéri-félvér Lótenyésztő Országos Egyesület

Kisbéri-félvér Lótenyésztő Országos Egyesület

Üdvözöljük a Kisbéri-félvér Lótenyésztő Országos Egyesület honlapján! Az Egyesület 10 éve alakult 40 alapító taggal és 80 kancával, ma 650 tagja van 1280 kancával. Az Egyesület célja ennek e két magyar fajtának a megóvása a "kihalástól" és a hagyományos értékek megőrzése mellett a mai piaci igényeknek megfelelő sport- és hobbilovak tenyésztése. Ennek érdekében minden évben több tenyészszemle kerül megrendezésre, ahol a tenyésztők felmérhetik az elért fejlődést, és képet kaphatnak az állomány nagyobb részéről. Az Egyesület rendszeresen tájékoztatja tagjait a különböző pályázati és támogatási lehetőségekről és segíti ezek elnyerését, felvételét (pl. génmegőrzési támogatás). Az Egyesületről és a belépés feltételeiről bővebb információt kaphat a megadott címeken, illetve telefonszámon.

Magyar Lipicai Lótenyésztők

Magyar Lipicai Lótenyésztők

Szilvasvarad, Szilvásvárad, Lipicai, Ménes, Lipizaner, Lipica Horses, Lipica, Ungarn, Hungary, Magyarország, Magyar, Magyarorszag, pisztráng, Fishing, Lo, Lovaglás, Riding, Reiten, Pferd, Lovastúra, Pferdetour, Horsetour, Lovaskocsi, Sétakocsikázás, Kerékpártúra, Keglevich Kastély, Palavichini Kastély, Orbán-ház, Orban-house, Orban-haus, Orban-haz, Keglevich, Kerektemplom, Rundkirche, Roundchurch, Szalajka-völgy, Szalajka-volgy, Szalajka-valley, Szalajka valley, Szalajka-tal, Szalajka tal, Ménistálló, Lovas Múzeum, Börtön Múzeum, Erdei Múzeum, Fátyol-vízesés, Schleier-Wasserfall, Waterfalls, Istállóskő-barlang, Kilátó, Tanósvény

Ménesgazda

Ménesgazda

Képzés. A képzés célja olyan sokoldalú lovas szakemberek képzése a cél, akik képesek nagyobb lovas létesítmények, ménesek telepvezetői, irányítói feladatait ellátni. Irányítják a tenyésztési munkát, párosítási terveket dolgoznak ki, koordinálják a telep életét, ismerve a minőségi tenyésztéshez szükséges takarmányozási és tartástechnológiai irányelveket, biztosítják a korszerű és piacképes lótartás feltételeit, valamint részt vesznek a lovak kiképzésében, tenyész-szemlékre, vizsgákra történő felkészítésében. Ismerik a lovak legfontosabb hasznosítási irányait, a ló- és lovassportok főbb szabályait, lényegét. Adott esetben részt vesznek lovasrendezvények szervezésében, lebonyolításában. A szükséges gazdasági pénzügyi, jogi ismeretek és informatikai tudás birtokában részt vesznek a létesítmény gazdasági életének irányításában, valamint az adminisztratív munkában.

Nóniusz Lótenyésztők

Nóniusz Lótenyésztők

A fajta ősapja, a Franciaországból származó, s a napóleoni háborúk idején zsákmányolt Nonius 1816-tól működött a mezőhegyesi ménesben, ahol az arab vérrel is átitatott spanyol-nápolyi kancaállományból remek használati értékű utódokat produkált. Ivadékaival széles körű és eredményes rokontenyésztést folytattak, így viszonylag gyorsan kialakult a konszolidált nóniusz jelleg, ami a katonai szigorral megkövetelt tenyészcélnak megfelelően középnehéz hátas és hámos típust testesített meg.

Pataki Ménes

Pataki Ménes

Pataki Ménes-Airvent Lovas Club. 2010 február 12-14 között Horváth Balázs Celjében versenyzett Frederikkel és PM Jackpottal egy CSI**-os versenyen. PM Jackpot első nap a 130 cm-re kiírt kétfázisos számban 1 hleyezést ért el, míg másnap a 4. helyen végzett. Video - 130 cm PM Jackpot 1:35:07-től Frederik a második nap győzedelmeskedett a nagykörben, mely egy szintén kétfázisos szám volt 140 cm-en. Video - 140 cm Frederik 48:19-től

Tuti menü