Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lovas oldalak képes leírás - Ló - lovak.tlap.hu
részletek »

Lovas oldalak - Ló - lovak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lo.tlap.hu » Lovas oldalak
Keresés
Találatok száma - 22 db
A csikónevelés

A csikónevelés

A csikónevelés A csikó egyedfejlődése a megtermékenyítéssel kezdődik és az utolsó szegletfog kiváltásáig (5 év) tart. A melegvérűek lassúbb, a hidegvérűek gyorsabb fejlődésűek, de hamarabb el is használódnak. A csikónevelés a lótenyésztés egyik legkényesebb, és legfontosabb szakasza. Mivel a genetikai képesség a felnevelés folyamán realizálódik,

Andalúz lovak

Andalúz lovak

A fajta tenyésztése a középkor utolsó századaiban a dél-spanyol karthauzi kolostorokban folyt. Egy híres nemes, Don Alvaro Obertus de la Valeto végrendeletében a szerzetesrendre hagyott egy 40 km²-es, lótenyésztésre kiválóan alkalmas területet, így 1476-ban bekövetkezett halála után a lótenyésztéshez jól értő karthauziak vették át a tenyészet vezetését. A három legfontosabb tisztavérű tenyészet Jerez de la Fontera, Sevilla és Casallo környékén működött. Ezenkívül jelentős volt a nemesi családok andalúzállománya is: a zamoranos, a guzmanes és a valenzuelas mind-mind ilyen magántulajdonú ménes volt. Az andalúz méneseket több súlyos csapás is mérte: Napóleon seregei számos egyedet zsákmányoltak, de szerencsére a szerzetesek el tudták rejteni az állomány egy részét. 1832-ben járvány pusztított az ekkor már nem karthauzi kézen lévő állományban, amit csak néhány egyed élt túl. A spanyol kormány ekkor egészen az 1960-as évekig kiviteli tilalmat rendelt el az andalúzra, a fajta regenerálása érdekében. Az Andalúz Tenyésztő Szövetség 1912-ben alakult. Érdekesség, hogy az andalúzt elfogadják a luzitano fajtájában, de fordítva ez már nem igaz.

Békésló

Békésló

Az ügetést nyomon követhetjük már az ókori kultúrákban, a sumér-akkád és a perzsa birodalomban, később a fáraók Egyiptomában is népszerű sport volt. Az ókori Rómában, de még ezt megelőzően a görög birodalomban is igen elterjedt volt a kocsiversenyzés, ami azzal függhetett össze, hogy mind a görögöknél, mind a rómaiaknál a harci szekereknek a háborúkban - mai szóval mint fegyvernemnek - igen nagy szerepük volt. Természetes tehát, hogy ennek velejárójaként a kocsiversenyzés terjedt el.

Dámalovas

Dámalovas

Magyar Dámalovas Egyesület A dámalovaglásnak Európa-szerte nagy hagyományai vannak, a szomszédos Ausztriában vagy- egy kicsit távolabbra tekintve Franciaországban, Hollandiában, sőt Ausztráliában és az USA-ban is működnek dámalovas szövetségek.

Galga Lovas Klub

Galga Lovas Klub

A Galga Lovasklub Galgamácsa falutól 5 km-re, egy erdei tisztáson található. Galgamácsa Pest megye északi részén helyezkedik el, az Aszód és Balassagyarmat közötti közút mellett. Megközelíthető az M3-as autópálya, a 3.sz. főút, vagy Veresegyház felől. A lovardában nyugodt, jól képzett lovak várják a lovagolni vágyó lovasokat és látogatókat.

Haszonállatok - lovak

Haszonállatok - lovak

Hirdesse a haszonállatait a haszonallatok.hu weboldalon. Az oldalon lehetőség van az állatok hirdetésére, eladására és megvásárlására. Csupán adja fel a hirdetéseit percek alatt, hiszen regisztráció sem szükséges, vagy vegye fel a kapcsolatot a hirdetővel. Az állatszállítási problémák megoldására használja az állatszállítás menüpontot, ahol szállítókat találhat, valamint értesülhet az állatszállítás feltételeiről és szabályairól. További érdekességeket olvashat a blogunkban valamint a tudástárban.

Hidegvérű lovak

Hidegvérű lovak

A hidegvérű ló jellemzői, külleme: jóval nagyobb testtömeg, izmoltság. Nagyon okos, barátságos, megbízható, tanítható, szelíd, vérmérséklete folytán ideális igásló. Régen ezt a fajtát a mezőgazdaságban szállításhoz és bányászatban hasznosították! Manapság Nyugat- Európában. Olaszországban a lóhús fogyasztása igen kedvelt.

Horsetrade

Horsetrade

horse, eladó, elado, trade, trader, horsetrader, lo, lovak, ló, eladó, lószállítás, loszallitas, lószállítók, loszallitok, lovas, allatorvos, állatorvos, kovács, kovacs, patkolo, patkoló, takarmány, lovak, lovasok, versenynaptar, versenynaptár

Kisbéri és gidrán lótenyésztés

Kisbéri és gidrán lótenyésztés

A fajta a Komárom megyében a Győrt és Székesfehérvárt összekötő út mentén fekvő településről kapta a nevét, ahol a Batthyány család az 1758-59.-ben megszerzett birtokon az akkori idők igen korszerű gazdaságát rendezte be. A birtok tulajdonosa Batthyány Kázmér és testvére Gusztáv eredményes angol telivér tenyésztő és sikeres futtató is volt. Batthyány Kázmért az 1848-48-i szabadságharcban játszott szerepéért távollétében jelképesen kivégezték és elkobzott birtokán 1853.-ban I. Ferenc József császár egy nemes vérű katonai ménes kialakítását rendelte el. Nemes vérű lovon akkoriban minden kétséget kizáróan angol telivért értettek, de a terv szerinti 300 angol telivér anyakanca összehozatala még az Osztrák-Magyar Monarchia számára is megoldhatatlan feladatot és anyagi terhet jelentett. Ezért az angol telivér importok mellett nagy létszámú állományt telepítettek Kisbérre az akkori kincstári és udvari ménesekből és a jelentősebb magánménesek állományából.

Hirdetés
Közösségi oldal háziállatoknak

Közösségi oldal háziállatoknak

Közösségi oldal háziállatoknak! Kutyák, macskák, lovak, papagájok sőt még malacok is! Gyere Te is és oszd meg kedvenced fényképeit, videóit vagy írj webes naplót. Ismerkedj fajtársakkal vagy beszélgess a fórumon, legyél a közösség tagja! Érdekes, vicces fotókhoz készíthetsz képaláírást a szövegelj játékban. Szavazz a legjobb szövegre és képre, hogy gyarapodjon a gyűjteményünk egy újabb vicces képpel.

Lovaglás

Lovaglás

Magyarország,lovaglás, Ungarn, Reiten, Hungary, riding. Lovasiskolánk sport és szabadidő igényeket elégít ki. Tagja vagyunk az Országos Póni és Gyermeklovas Szövetségnek, versenyzőink gyerekek és ebben a rendszervben versenyzünk. Természetesen felnőttekkel is foglalkozunk. Az idelátogató vendégeknek szállást is tudunk bizosítani szállásadó partnereinkkel együttmûködve. Egy kiadós lovaglás után egy bográcsos étel elkészítésére is van lehetőség. Hamarosan gyermekjátszótér is rendelkezésre fog állni. Lovagláson kívül mikorbuszos kirándulást is tudunk biztosítani.

Lovak és lasszózás

Lovak és lasszózás

A Roping.hu az első magyar nyelvű lasszózással foglalkozó oldal, amely részletes leírások és videók segítségével mutatja be a különféle dobásfajtákat, eszközöket (lasszók, hondák, műborjak). Lasszózás oktatás kezdő és haladó kurzusok alatt, a tanfolyamokra online jelentkezés elérhető a honlapon: http://www.roping.hu Egy helyen minden, ami a munka lasszózással, a cowboyok munkájával, a lovak és lovasok kapcsolatával, western lovaglással és életérzéssel kapcsolatos - Roping.hu

Lovas sportok

Lovas sportok

A díjlovaglás célja a ló alkatának, mozgásának és képességeinek harmónikus kifejlesztése. A szakszeru kiképzéssel a lovak izomzata lazává, mozgása lendületessé és rugalmassá válik. A kiképzés eredményeképpen a ló nyugodttá, és figyelmessé, valamint eggyüttmuködové válik. A díjlovagló versenyeken derül aztán ki,hogy a kiképzés mennyire volt eredményes. A díjlovaglás programjai a kezdo kategóriától a közép- és nehéz osztályú feladatokon át az Olimpiai Nagydíj programját a Nemzetközi Lovas Szövetség írja ki. A feladatokat 0-10-ig terjedo pontszámmal értékelik, és a pontszámok alapján születik meg az eredmény.

Lovascentrum

Lovascentrum

A Székesfehérvári Lovas Sportegyesület honlapja

Lovasclub

Lovasclub

Lovastábor Lovarda, Ló, lovaglás, lovak, bértartás, futoszár, patko, lo, lovak, lovasok, loatartás, lovas versenyek, díjugratás, díjlovaglás,

Lovasélet

Lovasélet

Lovasélet.hu Lovas galéria,lófajták,lovak gondozása,lóbetegségek,takarmányozás

Lovasmédia

Lovasmédia

A Lovasmédia.hu üdvözli Önt! Összegyűjtöttük a legnagyszerűbb lovas oldalakat, hogy Önnek ne kelljen keresgélnie. Minden egy helyen. Kellemes szórakozást kívánunk!

Tuti menü