Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Póni lovak képes leírás - Ló - lovak.tlap.hu
részletek »

Póni lovak - Ló - lovak.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: lo.tlap.hu » Póni lovak
Keresés
Találatok száma - 4 db
Dartmoor

Dartmoor

lovaglás,ló, Ez egy póni, amelyiknek eredete a XII. századra nyúlik vissza. A fajta az Egyesült Királyságból, Dartmoor-ból származik. Szoros kapcsolatban áll az Exmoor pónival. Alkalmazkodott a hegyvidékes, esős környezethez, télen a nagy hidegben is remekül megállja a helyét. 1924-ben alakult meg a Dartmoor Pony Society.

Fjordpóniló

Fjordpóniló

Fjordpóniló, Dánia, Izland, Jégkorszak, Közép-Európa, Ló, Norvégia, Németország, Przewalski-ló, Skandinávia, Skócia. A Fjord póni Délnyugat-Norvégiából eredő kis termetű, hidegvérű lófajta. Szélsőséges klímán alakult ki és ahhoz tökéletesen alkalmazkodott. Páratlan munkabírású és igénytelenségű. A fjord póni hajóval jutott el Skócia nyugati szigeteire és Izlandra. Tenyésztése ma már egész Skandináviában, de legfőképpen Norvégiában sikeres, és innen exportálják Németországba, ahol hobbilóként tartják. Dániában és a közép-európai országokban is kedvelt kitartása és szívós természete miatt.

Póni Klub Online

Póni Klub Online

A Póni Klub a lovak és a lovaglás iránt érdeklődő gyerekek, fiatalok nemzetközi szervezete. Az első Pony Club (http://www.pcuk.org/) Angliában alakult 1929-ben, 18 országban van jelen, több mint 110,000 tagot számlál. Tagja az 1989-ben alakult Euro Pony Club-nak (http://www.europonyclub.com/) , amely az európai lovas ifjúsági szervezetek gyűjtő helye, összesen több mint 700,000 taggal. Ezzel a Póni Klub a világ legnagyobb ifjúsági lovas szervezete.

Sable szigeti póni

Sable szigeti póni

A magyar lovastársadalom új honlapja. Hírek, információk, érdekességek a lovakról, lovaglásról, lovasprogramokról. Sodrott fajta, a XVI. századból ered, hazája Kanada, Új-Skócia Sable-szigete. Ez a fajta félvadan él a szigeten, kb. 400 éve már. A fajta feltehetőleg francia lovaktól származhat, melyek a szigetre kerültek 1739-ben. Ezek feltehetőleg a Norman lovak voltak, melyek méretet és a karaktert adták a Sable Island póninak. Szívósak és kemények, mely valószínűleg a kopár, terméketlen szigetnek köszönhető.

Tuti menü